Nele Gilis

Als cellodocente aan de academie van Hasselt en Geel botste ik wel eens op een leerling die door persoonlijke omstandigheden geen match vond in het parcours dat de academie aanbiedt. Een warme plaats waar deze muzikanten in alle rust verder kunnen groeien en ontdekken klonk dan ook als muziek in mijn oren!

Vonk Atelier is een speciale plek waar we elke muzikant met zorg en aandacht op eigen tempo begeleiden. Het traject en doelen stel je zelf op, wat voor ons als docenten telkens opnieuw een uitdaging geeft om deze specifieke doelen voor deze unieke persoon te behalen.

Vonk-atelier-Nele-003

Musicalproducties.

Mijn vooropleiding haalde ik bij verschillende inspirerende cellodocenten zoals Carla Van Geel in de academie van Geel, Marian Minnen in de kunsthumaniora van Turnhout en uiteindelijk France Springuel in het conservatorium van Antwerpen. Nadien kreeg ik de kans om in verschillende ensembles, orkesten en producties mee te spelen als freelance muzikant. Iets dat ik nog altijd combineer met mijn boeiende lesopdracht. Zo zal je me regelmatig tegenkomen in musicalproducties van o.a. MusicHall en LucStevens-producties en speel ik elke zomer in het Zomeropera-orkest van Alden Biesen. 

“Jouw trotse en gemotiveerde glimlach op het einde van een sessie is waar ik mijn doelen stel.”

vonk-atelier-nele-001

Nele Gilis