Lien Avonds

Hoi, ik ben Lien Avonds, muziekorthopedagoge. Samen met mijn man en twee zonen woon ik in Geel. In 2002 studeerde ik af aan het conservatorium van Maastricht. Een studie die me enorm veel praktijkervaring heeft gegeven. Binnen alle vormen van onderwijs (kleuteronderwijs, lagere en middelbare school, aangepast onderwijs), maar ook binnen instellingen (stage in het psychiatrisch zorgcentrum van Saint-Rémy-de-Provence in Frankrijk). Een ontzettend boeiende opleiding met een combinatie tussen muziek en orthopedagogie.

Na mijn opleiding heb ik gewerkt in:

  • het prachtige klooster van Saint-Paul-de-Mausole van Saint-Rémy-de-Provence, de psychiatrische instelling waar Van Gogh ooit nog werd opgenomen en schilderde.
  • de sloppenwijken van Kolkata in India.
  • de gevangenis van Merksplas en Turnhout
  • Eureka (school voor kinderen met leerstoornissen) in Leuven.
  • middelbare scholen (Geel, Turnhout, Vorselaar, Herentals).
  • hogescholen (Antwerpen en Leuven).
Vonk-atelier-Lien-003

 

Muziek voor Iedereen

Met “Muziek voor Iedereen” richtte ik mijn eigen bedrijfje op, in bijberoep. Al snel zocht ik een gemene deler: wat heb ik die afgelopen 20 jaar toch telkens mogen ervaren?

Wel, mensen genieten van muziek en als ze goesting hebben in muziek is IEDEREEN in staat om muziek te maken en ervan te genieten op zijn of haar manier. Ongeacht wie ze zijn, wat hun talent is, wat hun beperkingen zijn. Of ze nu notenkennis of ervaring in muziek hebben of niet. Kortom: als je goesting hebt in muziek, dan zijn er ontzettend veel mogelijkheden.

Muziek voor iedereen bracht me bij mensen met zin in muziek, mensen met leerstoornissen, ASS, ADHD, mensen in rouw, mensen met HSP, mensen op zoek naar me-time in een druk gezins-of werkleven, mensen met burn-out en stress.

Serre in glas

Mijn man Jochem Jaspers maakte een serre in glas en staal in de wei aan onze tuin. Een prachtige plek vol licht en groen die ons nog altijd veel vreugd en warmte geeft.  En zo ontstond serrezingen , een maandelijks fantastisch gebeuren. In een gezellig kader dat we zelf tot stand hebben gebracht.

En toen was er corona

Een harde tijd waarin ons leven en mijn werk werd stilgelegd. Meer: ik verloor mijn broer Stijn. En omdat ik niet kon werken, ontstond het idee om “Muziek voor Iedereen“ om te dopen tot Vonk Atelier. Een plaats waar ik graag mensen nog dichter bij elkaar breng met muziek.

Met nieuw: muziekbegeleiding binnen bedrijven . Een mooie kans voor bedrijven om in te zetten op verbinding, goed voelen, gezondheid binnen hun team. Want dat is wat samen zingen met zich meebrengt.

Iedereen is welkom binnen Vonk Atelier.

Is muziekbegeleiding iets voor jou of je werkteam?

Stel me je vraag. Ik beantwoord ze graag.

“Wat is het genieten om mensen vooral deugd te laten beleven aan muziek. In een warm kader, met veel goesting in samen zijn en eigenheid.”

vonk-atelier-lien-001

Lien Avonds
Muziekorthopedagoge